Hoger bod voor AkzoNobel door PPG Industries

Er is een nieuwe ontwikkeling in de mogelijke overname van AkzoNobel door het Amerikaanse bedrijf PPG Industries. PPG Industries heeft namelijk een nieuw bod op het Nederlandse bedrijf uitgebracht. Het gaat om een bod van 96,75 euro per aandeel AkzoNobel, zo heeft PPG Industries zelf bekend gemaakt. Het nieuwe bod is maar liefst 6,75 euro per aandeel hoger dan het oude bod, dat op 22 maart dit jaar werd uitgebracht.

 

De details van het nieuwe bod

Het nieuwe bod van PPG Industries voor AkzoNobel is inclusief dividend. Het gaat om 61,50 euro in contanten (per aandeel) en de rest in aandelen van PPG Industries. Het bedrijf waardeert zijn Nederlandse branchegenoot met het nieuwe bod op 26,9 miljard euro.

 

AkzoNobel spreekt wederom van ‘ongevraagd bod’

Het eerste bod van PPG Industries werd al ‘ongevraagd’ genoemd door AkzoNobel, maar nu wordt er weer gesproken over een ‘ongevraagd bod’. Het bestuur en de raad van toezicht hebben wel aangegeven het voorstel van PPG Industries zorgvuldig te beoordelen en te overwegen. Dit is wel positiever dan bij het eerste bod, want toen wilde AkzoNobel niet eens met PPG Industries praten. Mogelijk is het bedrijf wat milder geworden door de vele boze opmerkingen van belanghebbenden bij de mogelijke overname, zoals aandeelhouders van AkzoNobel.

 

Aandeelhouders AkzoNobel blij

Diverse aandeelhouders van AkzoNobel verenigden zich eerder om het bedrijf over te halen een gesprek aan te gaan met PPG Industries. Deze aandeelhouders, waar ook activistische belegger Elltiot Advisors onder valt, hebben positief gereageerd op het nieuwe bod van PPG Industries en vooral op de niet al te negatieve reactie van AkzoNobel. Ze stellen dat ze het ‘bemoedigend’ vinden dat AkzoNobel heeft aangegeven het voorstel van PPG Industries te zullen bestuderen en dus niet meteen afwijst. Wat er met het nieuwe voorstel gaat gebeuren, is natuurlijk nog wel even afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *