Moederbedrijf easyJet start energiemaatschappij

Het bedrijf ‘easy family of brands’, onder andere moederbedrijf van luchtvaartprijsvechter easyJet, komt met een nieuwe energiemaatschappij op de markt. De energiemaatschappij heeft de naam EasyEnergy gekregen en is ook voor Nederlandse huishoudens beschikbaar. Heb je een slimme energiemeter, dan kun je vanaf nu ook stroom en gas afnemen bij de nieuwe energiemaatschappij van het moederbedrijf van easyJet. Meer over de nieuwe energiemaatschappij, lees je op deze pagina.

EasyEnergy: een energiemaatschappij met variërende energieprijzen

EasyEnergy levert stroom tegen handelsprijzen. Door gebruik te maken van de slimme meter, kunnen consumenten hun verbruik afstemmen met het moment. Is de stroom bijvoorbeeld duurzaam omdat de zon schijnt, dan kan de klant van EasyEnergy hier slim op inspelen. Op deze manier maakt de energiemaatschappij gebruik van variërende energieprijzen, die ieder uur weer anders kunnen zijn. Consumenten betalen per aansluiting maandelijks 5 euro aan abonnementsgeld.

 

EasyEnergy mikt naar eigen zeggen op een zo groot mogelijk deel van de energiemarkt en wil een groot marktaandeel behalen. Niet alleen in Nederland, maar ook in de andere markten waar de nieuwe energiemaatschappij actief is. Desgevraagd werden er echter geen echte cijfers gemeld door de nieuwe energiemaatschappij. Wij zijn benieuwd welk marktaandeel EasyEnergy in Nederland weet te vergaren met de variërende energieprijzen.

EasyEnergy: ook voor Nederlandse klanten

EasyEnergy is ook actief op de Nederlandse energiemarkt. Wel moet je een slimme meter hebben om klant te kunnen worden van de nieuwe energiemaatschappij, aangezien EasyEnergy gebruik maakt van de technologie van deze energiemeter. Op dit moment heeft Nederland ongeveer 3 miljoen slimme meters en dit is bijna de helft van het totaal aantal huishoudens. In 2020 moeten vrijwel alle huishoudens in Nederland met een dergelijke meter uitgerust zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *