Stijgende euro door winst Macron in Frankrijk

Beleggers hebben positief gereageerd op de winst van de sociaal-liberaal Emmanuel Macron bij de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Nationalist Marine Le Pen werd tweede in de eerste ronde. Zij was minder favoriet bij Europese beleggers, maar door de winst van Macron was het optimisme alsnog groot. Door de uitkomst van de eerste ronde van de verkiezingen, steeg onder andere de waarde van de euro.

 

Euro meer waard door winst Macron: de cijfers

In de nacht van zondag op maandag, toen de eerste exitpolls voor de Franse verkiezingen bekend werden gemaakt, steeg de euro al flink tegenover de dollar en de Japanse yen. De euro was rond middernacht bijvoorbeeld 1,0880 dollar waard en dit is het hoogste niveau voor de munt sinds november 2016. Ten opzichte van de Japanse yen, steeg de euro tot 120,02 yen.

 

Beleggers blij met uitslag eerste ronde

Het stijgen van de waarde van de euro, laat zien dat beleggers blij zijn met de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. De tweede ronde moet natuurlijk nog komen, maar over het algemeen wordt er een winst voor Macron verwacht. Wint deze kandidaat inderdaad, dan is de kans groot dat de euro nogmaals zal stijgen. Wint Marine Le Pen, dan worden er wel klappen verwacht voor de Europese financiële markten. Aan deze presidentskandidate worden er namelijk bepaalde economische en politieke risico’s gehangen, die voor onzekerheid zorgen op de beurzen.

 

De tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen vindt op 7 mei 2017 plaats. Op 8 mei 2017 worden er dan ook veel veranderingen op de beurzen verwacht. Niet alleen in Frankrijk, maar ook in andere Europese landen en zelfs in landen buiten Europa. Wij raden je dan ook aan om de ontwikkelingen rond 7 mei en de dagen hierna goed in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *